Crina Salanțiu este profesoară de informatică la Liceul Teoretic ”Avram-Iancu” din Cluj-Napoca și predă această materie în cadrul programului ”Hai la Olimpiadă!” de doi ani.

Vezi Video
Vezi Video

Ionel Vasile Piț-Rada este profesor de informatică la Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu Severin și predă în centrul de performanță ”Hai La Olimpiadă!” pentru că îi place să colaboreze cu elevii pasionați.

 

Vezi Video
Vezi Video

Pracsiu Dan este profesor de informatică la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Vaslui și predă la centrul de performanță ”Hai La Olimpiadă!” încă de când acesta s-a deschis în județ, în 2017.

Vezi Video
Vezi Video

Cristina Moise este profesoară din 1993 la Școala Gimnazială ”George Emil Palade” din Buzău și predă la centrul de performanță ”Hai La Olimpiadă!” de doi ani.

Vezi Video
Vezi Video

Camelia Magdaș este profesor la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej și predă matematica în cadrul centrului de performanță din Cluj Napoca din 2014.

Vezi Video
Vezi Video

Cosmin este unul dintre studenții care predă Informatica la Centrul de pregătire „Hai la Olimpiadă!” din Cluj-Napoca. Este de părere că pregătirea pentru performanță este o combinație între pasiune și muncă: „e foarte important să fii disciplinat”.

Vezi Video
Vezi Video

Petru este student la Universitatea Babeș – Bolyai și de mai bine de trei ani predă Informatică în cadrul Centrului de Pregătire din Cluj-Napoca. Spune că îi place acest domeniu pentru că îi oferă libertate și îl ajută să descopere lucruri noi: „pot să programez orice”.

Vezi Video
Vezi Video

Dialogul liber și la obiect cu elevii interesați să facă performanță este unul dintre lucrurile care îi plac cel mai mult legat de activitatea lui în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”.

Este de părere că relația elev-profesor trebuie să fie bazată pe respect reciproc și că, dincolo de a fi bine pregătiți, dascălii trebuie să țină cont și de personalitatea elevilor.

Spune că un profesor adevărat este cel care îi ajută pe copii să își pună în valoare creativitatea și îi stimulează să acumuleze cunoștințe noi.

„Un profesor de Matematică bun este cel care a avut elevi care, la rândul lor, au ales să devină profesori de Matematică”.

„După primele ore predate în cadrul practicii pedagogice, mi-am dat seama că îmi place să transmit ceea ce știu și că o fac într-un mod eficient”.