Olimpiade internaționale 2021

29 iunie, 2021

Programul „Hai la Olimpiadă!” constă în susținerea a 52 de centre de studiu unde peste 5.000 de copii se pregătesc pentru concursuri și olimpiade, dar și în sprijinirea participării elevilor din România la olimpiade naționale și internaționale.
Efortul copiilor ce-și dedică mult timp studiului Matematicii, Fizicii sau Informaticii este recompensat prin participarea și, de cele mai multe ori, câștigarea unor concursuri de renume sau olimpiade.

În anul școlar 2020/2021 a fost nevoie de o intervenție particulară pentru organizarea concursurilor de matematică, fizică și informatică și pentru participarea elevilor români la competițiile internaționale. Am susținut grupurile de profesori care au preluat organizarea Olimpiadelor și ne-am implicat, ca de obicei, și pentru premierea copiilor. Cele mai importante au fost:

  • susținerea participării la olimpiade internaționale de fizică precum Olimpiada Asiatică de Fizică, Olimpiada Nord Baltica de Fizică și OIimpiada Europeană de Fizică.
  • organizarea, inclusiv premierea câștigătorilor, a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică și a Olimpiadei Naționale a Societății Române de Fizică.

Dintre toate aceste participări, ne bucurăm să le menționăm aparte pe cele mai recente, din domeniul Fizicii.

În cursul lunii mai, toți cei opt elevi din România participanți la Olimpiada Asiatică de Fizică APhO2021 au fost laureați.
La APhO, concurs pentru țările din zona Asia Pacific (unde România are din 2014 statutul de invitat special), au participat 23 de țări cu echipe de câte opt elevi.
Dintre echipele participante, medalii de aur au revenit Rusiei, opt, Taiwan-ului, țara organizatoare, șase, urmate de România cu patru medalii de aur. Detalii despre această Olimpiadă: APHO 2021 (apho2020.tw)

În seria participărilor elevilor români la concursuri internaționale, susținute de Fundația eMAG prin programul „Hai la Olimpiadă!” , urmează ca în cursul lunii iulie un grup de elevi din România să participe la Olimpiada Internațională de Fizică, IPhO (16-25 iulie, Lituania). Detalii despre concurs: International Physics Olympiad (IPhO) 2021 (ipho2021.lt)

Programul „Hai la Olimpiadă!”, dedicat copiilor din sistemul public de învățământ care vor să se pregătească la un nivel competitiv, va continua și în anul școlar 2021/2022, înscrierile fiind reluate în cursul toamnei.