Istoric acțiuni

Începând cu octombrie 2012, sprijinim organizarea celor mai importante concursuri pentru elevi și studenți, înființăm centre de pregătire pentru clasele V-XII și le suntem alături celor care vor să facă performanță în mediul universitar. Lista completă a acțiunilor noastre, în ordine invers cronologică, este mai jos:

2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012

2021

2020

 • Concursul „Puterea cuvintelor” cu tema „Fă-ți orașul bine!” decembrie

  În luna decembrie am oferit Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța două eBook reader, două seturi stilou & pix și 20 de cărți, pentru premierea câștigătorilor concursului de discursuri „Puterea cuvintelor”, dedicat studenților, cu tema „Fă-ți orașul bine!”

 • Fundaţia „Institutul pentru Educaţie” noiembrie

  În noiembrie am sprijinit Fundația ”Institutul pentru Educație” pentru derularea activităților de susținere și promovare a educației cu instrumente și resurse digitale prin intermediul evenimentelor și platformelor online.

 • Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) iunie

  În iunie am sprijinit pregătirea lotului național de fizică pentru participarea la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) care s-a desfășurat on-line în perioada 20–26.06.2020 și am sponsorizat organizatorii pentru achiziția și personalizarea medaliilor. Domnul profesor Adrian Dafinei, coordonator delegat al loturilor de fizica a sprijinit organizarea EuPhO, iar Comitetul Academic a decis să considere România țară organizatoare și ca urmare a obținut drept de participare cu două echipe de elevi. Toți cei 10 elevi selectați care au participat au obținut medalii (2 medalii de aur, 7 medalii de argint și o medalie de bronz).

 • FMI No Stress și concursul internațional de informatică „Adolescent Grigore Moisil” martie

  În martie am sprijinit Asociația Infoarena pentru organizarea concursului FMI No Stress și Colegiul Național „Spiru Haret” din București în organizarea Concursului Internațional de Informatică „Adolescent Grigore Moisil” care a fost susținut on-line din cauza pandemiei SARS-CoV-2.

 • Hub Generația Tech și ACM-ICPC februarie

  În luna februarie am sprijinit Asociația Digital Nation pentru achiziții de produse necesare pentru dotarea, utilarea si mobilarea hub-ului de educație digitală din mun. Piatra Neamț din cadrul programului ”Generația Tech” și am sponsorizat Asociația Infoarena în vederea participării (remote) echipei ACM-ICPC a Universității București la tabăra de pregătire în domeniul programării din Petrozavodsk, Rusia.

 • Master of Mathematics și Empowersoft ianuarie

  În ianuarie am sprijinit Societatea de Știinte Matematice din România pentru organizarea concursului de matematică Master of Mathematics (București, 26 februarie – 2 martie 2020) și Asociația Tinerilor din liceul Nichita Stănescu „ATEENS” în vederea organizarii concursului de informatica Empowersoft.

2019

 • An școlar 2019-2020

  13

  52 centre de pregătire în 26 orașe (Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vatra Dornei și Vaslui)

 • Echipa Experimento octombrie

  În luna octombrie am sponsorizat echipa de robotică „Experimento” constituită din elevi din clasele a VIII-a – a XII-a de la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, Prahova pentru achiziții de materiale si echipamente necesare pentru proiectele de robotică cât și pentru deplasarea la competiții de profil.

 • Etapa națională ICPC august

  În august am sprijinit organizarea etapei naționale ICPC (Romanian Collegiate Programming Contest).

 • Olimpiada Internațională de la Bath iulie

  În luna iulie am susținut participarea lotului national de matematică la Olimpiada Internațională de la Bath, UK.

 • Olimpiada Europeană de fizică și Olimpiada Internațională de fizică iunie

  Am fost alături lotului national de fizică pentru participarea la Olimpiada Europeană de Fizică de la Riga, Letonia care a avut loc la începutul lunii iunie (în perioada 31.05.- 04.06.2019) și pentru participarea la Olimpiada Internațională de Fizică din luna iulie (în perioada 06.07. – 15.07.2019) în Tel Aviv, Israel.

 • Olimpiada Asiatică de Fizică, Empowersoft, Olimpiada Satelor din România și concursul național „Traian Lalescu”  mai

  În perioada 5-13 mai, lotul national de fizică a participat la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Adelaide, Australia, și a avut parte de sprijinul nostru în achiziționarea montajului experimental și al orelor de pregătire. În luna mai am sprijinit concursul online de informatică „Empowersoft – ediția V” dedicat atât elevilor de gimnaziu, cât și elevilor de liceu, evenimentul fiind structurat pe 3 categorii: programare, pagini web și soft educational / utilitar / aplicații pentru telefoane mobile. De asemenea, în această lună am sprijinit organizarea etapei naționale a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”. Fiind o lună plină de evenimente, tot în luna mai, alături de BCR am venit în sprijinul Concursului Național de Matematică „Traian Lalescu” organizat de către Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

 • Organizarea concursului internațional de informatică „Adolescent Grigore Moisil” și premierea elevilor de la olimpiadele naționale aprilie

  În aprilie am susținut Colegiul Național „Spiru Haret” din București în organizarea Concursului Internațional de Informatică „Adolescent Grigore Moisil”. Tot în aprilie am premiat elevii care au obținut medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică; elevii care au obținut medalii de bronz, argint și aur la Olimpiada Națională de Informatică (secțiunea liceu); elevii care au obținut cele mai bune rezultate – premii I – la Olimpiada Națională de Informatică (secțiunea gimnaziu) și pe elevii care au obținut locurile 1, 2 și 3 la secțiunile Juniori, Seniori 1 și Seniori 2 la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică.

 • Catalysts Coding Contest martie

  În luna martie am susținut desfășurarea evenimentului Catalysts Coding Contest care a avut loc la Iași. Acest concurs este dedicat pasionaților de programare, iar profesorii organizatori sunt și cei care se ocupă de pregătirea elevilor din Centrul de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! din Iași.

 • Romanian Masters of Mathematics februarie

  În luna februarie am susținut concursul Romanian Masters of Mathematics (ediția a 11-a, București).

 • ACM International Collegiate Programming Contest & FMI No Stress ianuarie

  În ianuarie am încheiat parteneriatul cu Asociatia Romana de Lingvistica Computationala în vederea susținerii participării echipei Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la tabăra internațională de programare ACM International Collegiate Programming Contest din Petrozavodsk (Rusia). Tot în luna ianuarie am susținut concursul FMI No Stress.

2018

 • An școlar 2018-2019

  13

  48 centre de pregătire în 25 orașe (Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Râmnicul Sărat, Rădăuți, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vatra Dornei și Vaslui)

 • Parteneri ai Olimpiadei Internațională de matematică și sprijinul lotului național pentru OIF iulie

  Și în acest an am fost parteneri ai Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Cluj-Napoca în perioada 3-14 iulie și am susținut participarea lotului național de fizică la Olimpiada Internațională de la Lisabona.

 • Pregătirea și sprijinul loturilor naționale pentru matematică și fizică iunie

  În luna iunie am sprijinit organizarea ultimului stagiu de pregătire al Echipei Olimpice a României la Bușteni, în vederea pregătirii pentru participarea la Olimpiada Internațională de Matematică, care a avut loc în perioada 3-14 iulie 2018, la Cluj-Napoca. Tot în luna iunie am sprijinit pregătirea lotului național de fizică, în vederea pregătirii și participării la Olimpiada Europeană de Fizică de la Moscova.

 • Olimpiada Asiatică de Fizică și Olimpiada Satelor din România mai

  În perioada 5-13 mai, lotul național de fizică a participat la Olimpiada Asiatică de Fizică de la Hanoi, Vietnam, și a avut parte de sprijinul nostru în achiziționarea montajului experimental și al orelor de pregătire. De menționat este faptul că România a fost singura țară invitată din afara spațiului Asia-Pacific. Luna mai s-a mai concretizat și prin susținerea și organizarea Concursului Național de Matematică pentru clasele IV-VIII “Olimpiada Satelor din România”, concurs la care au participat 148 de elevi din 35 de județe ale țării. Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, iar președintele de onoare al acestei ediții a fost dl. prof. univ. emerit dr. Dorel Duca, coordonatorul centrului de pregătire ”Hai la Olimpiadă!” Cluj.

 • Parteneri pentru Empowersoft, evenimentele organizate de ASE și premierea câștigătorilor de la ONM și ONF aprilie

  În luna aprilie am sprijinit conform tradiției, organizarea celei de-a patra ediții a concursului online de informatică Empowersoft 2018. Tot în aprilie am premiat câștigătorii Olimpiadelor Naționale de Matematică și de Fizică, iar cu prilejul sărbătoririi a 105 ani de la înființarea Academiei de Studii Economice din București am sprijinit organizarea evenimentelor și acțiunilor desfășurate în acest scop.

 • Concursul Național de Informatică “Adolescent Grigore Moisil”, Olimpiada Satelor din România și Catalyst Coding Contest  martie

  În luna martie am susținut desfășurarea Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigore Moisil”, la care au participat 23 de echipe din 14 licee din țară. Concursul s-a aflat la a patra ediție și a fost organizat de elevii și profesorii Colegiului Național “Spiru Haret” din București. De asemenea, în această lună am sprijinit organizarea etapei regionale a Concursului Național de Matematică “Olimpiada Satelor” din România. Aceasta a avut loc la Sînmartin, județul Bihor și s-a desfășurat cu sprijinul Societății de Știinte Matematice filiala Bihor. Fiind un martie plin de evenimente, am venit și în sprijinul competiției Catalyst Coding Contest care a avut loc la Iași. Acest concurs dedicat pasionaților de programare, iar profesorii organizatori sunt și cei care se ocupă de pregătirea elevilor din centrul de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! din Iași.

 • Moscow Pre-final workshop ACM ICPC & FIRST Tech Challenge Rusia februarie

  În februarie am susținut participarea a trei studenți de la Facultatea de Politehnică București la tabăra de Moscow Pre-final workshop ACM ICPC 2018. Această tabără este o etapă a celui mai mare concurs internațional de programare ACM-ICPC și este organizată de Universitatea Tehnică din Moscova. Tot în luna februarie am susținut participarea echipei de elevi a liceului Mihai Viteazul la FIRST Tech Challenge Rusia, 2017-2018 Relic Recovery, una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume în care elevii sunt provocați să construiască, să programeze și să lucreze cu roboți după tema stabilită de FIRST International.

 • ACM International Collegiate Programming Contest ianuarie

  În ianuarie am încheiat parteneriatul cu Asociația Infoarena în vederea susținerii participării echipei Universității din București la tabăra internațională de programare ACM International Collegiate Programming Contest din Petrozavodsk (Rusia).

2017

 • An școlar 2017-2018

  13

  31 centre de pregătire în 16 orașe (Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui)

 • Algoritmiada noiembrie

  În noiembrie am susținut organizarea celei de a opta ediții a concursului de programare Algoritmiada. Algoritmiada este cel mai important concurs din România unde pot participa pasionaţii de informatică.

 • ACM ICPC octombrie

  În octombrie s-a desfășurat cel mai mare concurs internațional de programare, ACM ICPC, unde au participat și studenți români pregătiți în cadrul programului ”Hai la Olimpiadă!”, echipa Universității din București, susținută de Fundația eMAG încă din 2013, s-a clasat pe prima poziție la etapa regională. Concursurile regionale ale ACM-ICPC reunesc peste 45.000 de concurenți din 2.940 de universități din 103 țări.

 • Pregătirea loturilor naționale iunie

  În iunie am susținut pregătirea loturilor naționale de matematică și fizică în vederea participării la olimpiadele internaționale.

 • Asian Physics Olympiad (APhO), Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) și Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) mai

  În mai am susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad (APhO) 2017, România fiind singura țară non-asiatică invitată la acest concurs și la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017. Tot în luna mai, am fost partenerii Societății de Științe Matematice din România (SSMR) și am susținut participarea lotului României la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO).

 • Organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică aprilie

  În aprilie, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică și am acordat premii elevilor cu cele mai bune rezultate.

 • Catalysts Coding Contest martie

  În martie am susținut concursul Catalysts Coding Contest, concurs dedicat pasionaților de programare. Acest concurs a fost co-organizat de Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni. Membrii asociației asigură pregătirea elevilor din centrul de pregătire pentru performanță ”Hai la Olimpiadă!” Iași.

 • FMI No Stress, concursul ”Adolescent Grigore Moisil”, MindCoding și Empowersoft februarie

  În februarie am susținut organizarea concursului FMI No Stressconcurs dedicat începătorilor în domeniul algoritmicii și găzduit de Infoarena. Tot în luna februarie am încheiat parteneriate pentru susținerea concursurilor de informatică Adolescent Grigore Moisil (primul concurs de tip ACM ICPC dedicat elevilor de liceu), MindCoding și Empowersoft.

 • ACM International Collegiate Programming Contest ianuarie

  În ianuarie am încheiat parteneriatul cu Asociația Infoarena în vederea susținerii participării echipei Universității din București la tabăra internațională de programare ACM International Collegiate Programming Contest din Petrozavodsk (Rusia).

2016

 • An școlar 2016-2017

  13

  22 centre de pregătire în 12 orașe (Baia Mare, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara)

 • Tabăra internațională de programare noiembrie

  În noiembrie am încheiat parteneriatul cu Asociația Studenților Informaticieni din Iași în vederea susținerii participării echipei din Iași la tabăra internațională de programare.

 • Organizarea Olimpiadei Naționale de Informatică pentru studenți și etapei finale a concursului Algoritmiada septembrie

  În septembrie am organizat selecția elevilor care participă la cursurile centrelor de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! și am susținut organizarea Olimpiadei Naționale de Informatică pentru studenți, ONIS 2016 la Cluj-Napoca și organizarea etapei finale a concursului Algoritmiada.

 • Partenerii lotului României la OII și pentru școala de vară „Oxford for Romania” august

  În august, am fost partenerii lotului României la Olimpiada Internațională de Informatică din Kazan, Federația Rusă. Tot în luna august, i-am premiat pe cei 15 medaliați din loturile de matematică, fizică și informatică și am fost parteneri ai echipei de doctori și doctoranzi care a organizat Școala de Vară „Oxford for Romania”.

 • Am susținut participarea loturilor României la Olimpiadele Internaționale de fizică și matematică iulie

  În iulie, conform tradiției, am susținut participarea loturilor României la Olimpiadele Internaționale de Fizică (OIF) – Zurich, 11-17 iulie și Matematică (OIM)  – Hong Kong, 4-16 iulie.

 • Organizarea Balcaniadei de Matematică pentru Juniori & International Conference on Descriptional Complexity of Formal Systems. iunie

  În iunie am susținut organizarea Balcaniadei de Matematică pentru Juniori – Slatina, 24-29 iunie, concurs la care au participat elevi din 18 țări. Tot în luna iunie am susținut și organizarea International Conference on Descriptional Complexity of Formal Systems.

 • MindCoding și Empowersoft mai

  În mai am susținut organizarea concursurilor de programare MindCoding, la Cluj Napoca și Empowersoft la Ploiești. Aceste concursuri adună comunitatea pasionaților de informatică din toate liceele și universitățile din țară, contribuind la creșterea nivelului de pregătire în domenii programării și algoritmicii în rândul elevilor și studenților români.

 • Asian Physics Olympiad (APhO) și am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică, fizică, astronomie și astrofizică. aprilie

  În aprilie am susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad (APhO), România fiind singura țară non-asiatică invitată la acest concurs. La a treia participare consecutivă la APhO, echipa României a obținut două medalii de aur, două medalii de argint și patru de bronz. Tot în luna aprilie, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică, fizică, astronomie și astrofizică.

 • Romanian Master of Mathematics, Romanian Master of Physics și concursul național “Adolescent Grigore Moisil” februarie

  În februarie am susținut, conform tradiției, organizarea concursurilor Romanian Master of Mathematics și Romanian Master of Physics. Concursurile au fost organizate de Colegiul Național „Tudor Vianu” din București. La aceste concursuri participă cele mai bune 20 de echipe din lume (conform Clasamentului de la Olimpiadele Internaționale). Tot în luna februarie, am susținut desfășurarea Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigore Moisil”, concurs organizat de elevii și profesorii Colegiului Național „Spiru Haret” din București.

 • Dotare laborator de informatică – Colegiul Național Sf. Sava, București și Hyperloop Pod Competition ianuarie

  La începutul anului 2016, am dotat un laborator de informatică în cadrul Colegiul Național “Sf. Sava” din București cu 25 de computere performante, adecvate pregătirii elevilor la un nivel avansat. Aceste echipamente au fost folosite și la probele de concurs din cadrul ONIG – Olimpiadei Naționale de informatică pentru gimnaziu, 2016. La sfârșitul lunii ianuarie am susținut deplasarea echipei POLI Hyperloop Team la finala concursului Hyperloop Pod Competition, organizat de Universitatea A&M în Texas, în perioada 27-30 ianuarie.

2015

 • An școlar 2015-2016

  13

  14 centre de pregătire în 7 orașe (Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca Constanța, Iași și Timișoara)

 • Algoritmiada septembrie

  În septembrie, am susținut desfășurarea finalei concursului de programare Algoritmiada.

 • Întâlnirea cu Olimpicii – ediția IV august

  Pe 4 august, am organizat cea de-a patra ediție a Întâlnirii cu Olimpiciiîn cadrul căreia i-am premiat pe elevii români care au obținut medalii la Olimpiadele Internaționale de matematică, informatică și fizică și pe profesorii care i-au pregătit.

 • Am susținut organizarea concursului preolimpic de fizică România-Ungaria iunie

  În iunieam susținut organizarea concursului preolimpic de fizică România-Ungaria, care anul acesta are loc la Cluj.

 • Am susținut participarea lotului național de matematică la OIM și organizarea Empowersoft mai

  În mai, am susținut participarea lotului național de matematică la Olimpiada Internațională de Matematică și organizarea concursului de programare Empowersoft, la Ploiești.

 • Am susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad mai

  În maiam susținut participarea lotului național de fizică la Asian Physics Olympiad, ca invitat excepțional pentru al doilea an consecutiv și am dotat laboratorul de fizică al centrului de pregătire pentru performanță la fizică din Cluj.

 • Am susținut organizarea MindCoding și a Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică aprilie

  În aprilie, am susținut organizarea concursului de programare MindCoding, care a avut loc la Cluj. Tot în aprilie, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică.

 • Romanian Master of Mathematics martie

  În martie am susținut, conform tradiției, organizarea concursului Romanian Master of Mathematics, dedicat celor mai talentați elevi din lume la matematică.

 • Dotarea centrului de pregătire pentru performanță la fizică din Iași februarie

  În februarieam susținut dotarea centrului de pregătire pentru performanță la fizică din Iași cu echipamentele necesare.

 • Tabăra internațională de pregătire din Petrozavodsk (Rusia) ianuarie

  La sfârșitul lunii ianuarie, am susținut din nou deplasarea echipei de studenți a Universității din București în tabăra internațională de pregătire din Petrozavodsk (Rusia), dedicată antrenamentului pentru finala mondială a concursului de programare ACM ICPC.

 • Dotare laborator informatică – Colegiul Național Mihai Viteazul, Ploiești ianuarie

  La începutul anului am dotat al doilea laborator în Colegiul Național Mihai Viteazul, Ploiești cu computere performante, adecvate pregătirii elevilor la un nivel avansat.

2014

 • An școlar 2014-2015

  13

  6 centre de pregătire în 4 orașe (București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara)

 • Dotare laborator informatică – Colegiul Național Ion Luca Caragiale, Ploiești decembrie

  În decembrie, am dotat cu 30 de computere noi laboratorul de informatică al Colegiului Național Ion Luca Caragiale din Ploiești și am susținut premierea elevilor din județul Prahova care au obținut rezultate bune la Olimpiadele Naționale.

 • Parteneriat cu concursul național de matematică „Laurențiu Panaitopol” și am sprijinit participarea echipei de studenți la tabăra de pregătire organizată în Rusia noiembrie

  În noiembrie, am făcut primul pas către extinderea centrelor de pregătire în alte orașe din țară. Pe 22-23 noiembrie, am continuat tradiționalul parteneriat cu concursul național de matematică „Laurențiu Panaitopol”. Echipa de programare a Universității București s-a calificat din nou la finala mondială ACM ICPC, care va avea loc în vară. Pentru a-i ajuta să se antreneze, am sprijinit participarea lor la tabăra de pregătire organizată în noiembrie lângă Moscova.

 • Parteneri pentru organizarea ACM-ICPC și Romanian Masters of Mathematics and Informatics octombrie

  În weekendul 18-19 octombrie, am fost parteneri pentru organizarea în București a două concursuri cu participare internațională: etapa regională a ACM International Collegiate Programming Contest și Romanian Masters of Mathematics and Informatics.

 • Întâlnirea cu Olimpicii – ediția III și sprijin pentru organizarea concursului de fizică „Universul Einstein” iulie

  Pe 24 iulie, am organizat a treia ediție a Întâlnirii cu Olimpicii. Pentru al treilea an la rând, am avut ocazia de a-i premia pe cei 15 membri ai loturilor naționale de matematică, fizică și informatică, toți medaliați la Olimpiadele Internaționale și pe profesorii care i-au pregătit. În perioada 11-13 iulie, am sprijinit organizarea concursului de fizică „Universul Einstein”.

 • Pregătirea lotului național de matematică iulie

  Am susținut pregătirea lotului național de matematică, în vederea participării la Olimpiada Internațională din Africa de Sud.

 • Am sprijinit organizarea World Robot Olympiad iunie

  În luna iunie, am sprijinit organizarea World Robot Olympiad – etapa regională. La concurs au participat inclusiv elevi care au frecventat centrele de pregătire pe care am început să le susținem din luna aprilie.

 • Susținere Olimpiada Națională de informatică pentru studenți, concursul de matematică „Memorial Gheorghe Mihoc” și lotul național de fizică mai

  Pe 18 mai, a avut loc prima ediție a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Studenți. Salutăm această inițiativă și suntem mândri că ne-am putut implica în organizarea primei ediții a acestei competiții. În aceeași perioadă, am susținut desfășurarea Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației, ediția 2014 și organizarea Concursului de matematică „Memorial Gheorghe Mihoc” la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București. Tot în luna mai, lotul național de fizică al României a primit invitația fără precedent de a participa în condiții excepționale la Asian Physics Olympiad.

 • Pregătire loturi naționale, susținere Algoritmiada și MindCoding aprilie

  Loturile selectate în urma olimpiadelor naționale au început deja pregătirea pentru internaționale. Ne-am implicat în prima etapă de pregătire și selecție a lotului național de informatică, desfășurată la Sovata la sfârșitul lunii aprilieși am susținut și pregătirea lotului național de matematică. În a doua jumătate a lunii aprilie, am susținut două noi centre de pregătire, la robotică și tehnologia informației. Am sprijinit și campionatul de robotică de la Târgoviște, finala Algoritmiada și noul concurs de programare MindCoding. Luna aprilie a însemnat pentru noi, ca și anul trecut, implicare în organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică.

 • Dotare laborator informatică – Colegiul Național Tudor Vianu, București martie

  În luna martie, am dotat și al doilea laborator de la Colegiul Național Tudor Vianu cu computere noi. Am încheiat, astfel, acțiunea demarată în 2013, când am echipat primul laborator de informatică.

 • Transportul echipei României la concursul european de robotică, desfășurat în Rusia februarie

  În februarieam facilitat transportul echipei României la concursul european de robotică, desfășurat în Rusia. Echipa AutoVortex s-a întors victorioasă din Rusia.

 • Centrul de robotică – Colegiul Național Mihai Viteazul din București. ianuarie

  În ianuarie, am donat roboți lego pentru centrul de robotică organizat la Colegiul Național Mihai Viteazul din București.

 • Dotare laborator informatică – Colegiul Național Grigore Moisil, București ianuarie

  La început de an, am dotat un laborator din Colegiul Național Grigore Moisil, din București. Laboratorul este folosit pentru desfășurarea centrelor de pregătire pe care le finanțăm.

2013

 • An școlar 2013-2014

  13

  3 centre de pregătire în București.

 • Dotare laborator informatică – Colegiul Național Tudor Vianu, București decembrie

  În decembrie, am dotat unul dintre laboratoarele de informatică ale Colegiului Național Tudor Vianu cu 25 de computere noi. Acest demers a fost și parte din acțiunea de extindere a centrului de pregătire le informatică, dedicat inițial elevilor din liceu. Acum, centrul este accesibil oricărui elev din București.

 • Concursul național de matematică „Laurențiu Panaitopol” noiembrie

  Pe 9 noiembrie, am susținut ediția 2013 a concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol”. Am schimbat puțin abordarea față de anul trecut când am premiat doar secțiunea OIM (Olimpiada Internațională de Matematică) și am oferit premii tuturor câștigătorilor de la fiecare clasă. Acțiunea, alături de implementarea centrelor de pregătire, face parte din strategia noastră de a stimula câți mai mulți copii, inclusiv din clasele mici, să descopere satisfacțiile unui studiu consistent și susținut. Acum este doar o formă de antrenament care ulterior îi va ajuta să devină buni profesioniști.

 • Întâlnirea cu Olimpicii – ediția II august

  Pe 6 august, am organizat într-o nouă prezentare a doua ediție a „Întâlnirii cu Olimpicii”, eveniment festiv în cadrul căruia i-am premiat pe elevii care s-au întors cu medalii de la Olimpiadele Internaționale de matematică, informatică și fizică și pe profesorii care i-au pregătit.

 • Olimpiada Internațională de Fizică din Danemarca iulie

  În iulie, am susținut participarea lotului național al României la Olimpiada Internațională de Fizică din Danemarca.

 • Am sprijinit organizarea Algoritmiada și etapei naționale ACM ICPC. iunie

  În iunie, am sprijinit organizarea finalei concursului de programare Algoritmiada, singurul concurs de acest gen deschis tuturor categoriilor de vârstă. Prin problemele propuse, Algoritmiada este și singurul concurs de programare din România care se ridică la nivelul evenimentelor internaționale. Tot acum, am susținut organizarea etapei naționale a concursului de algoritmică ACM ICPC.

 • Premierea elevilor câștigători la concursul „Cangurul matematician” mai

  În luna mai ne-am implicat în premierea elevilor câștigători la concursul „Cangurul matematician”. Am sponsorizat participarea unora dintre câștigătorii concursului la tabăra internațională de la Straja, unde au avut ocazia de a participa la ateliere și concursuri menite să le cultive abilitățile practice și să le crească nivelul cunoștințelor generale.

 • Susținerea taberelor de pregătire pentru loturile naționale aprilie

  Suntem principalul partener pentru susținerea taberelor de pregătire a loturilor naționale de matematică, fizică și informatică. Cu ajutorul nostru copiii calificați la lot beneficiază de condiții optime pentru studiu.

 • Partener principal pentru organizarea olimpiadelor naționale și am susținut desfășurarea Campionatului Național de Robotică Cupa Chindiei aprilie

  Am fost partener principal pentru organizarea olimpiadelor naționale de matematică, fizică și informatică în 1-5 aprilie; prin implicarea noastră am urmărit ca aceste evenimente să capete un aer festiv și să devină de un real interes pentru toți copiii cu potențial. Tot în luna aprilie, am susținut desfășurarea Campionatului Național de Robotică Cupa Chindiei, la Târgoviște. Concursul este organizat de 7 ani de câțiva profesori dedicați și îi vizează pe toți copiii pasionați de robotică.

 • Master of Science martie

  În luna martie, am susținut concursul internațional Master of Science, organizat de Colegiul Național Tudor Vianu. La această competiție participă echipele celor mai bune țări din lista celor calificate la olimpiadele internaționale de matematică și fizică.

 • Am susținut echipa Universității București în pregătirea la standarde internaționale pentru finala ACM ICPC ianuarie

  În ianuarie, am susținut echipa Universității București în pregătirea la standarde internaționale pentru finala concursului internațional de programare pentru studenți ACM ICPC. Cu ajutorul Fundației eMAG, cei 5 membri au participat la cea mai importantă tabără de pregătire pentru concurs.

2012

 • Premiat profesorii elevilor câștigători ai olimpiadelor internaționale decembrie

  În decembrie, i-am premiat pe profesorii care i-au pregătit pe copiii care au obținut medalii la olimpiadele internaționale de matematică, fizică și informatică.

 • Concursul de matematică „Laurențiu Panaitopol” noiembrie

  Am sprijinit organizatorii concursului de matematică „Laurențiu Panaitopol” în noiembrie.

 • Întâlnirea cu Olimpicii – ediția I octombrie

  Pe 24 octombrie, cu ocazia lansării Fundației eMAG pentru educație, i-am premiat pe elevii câștigători ai olimpiadelor internaționale de matematică, informatică și fizică din anul 2012.