Întrebări frecvente

Cine se poate înscrie în program?

Programul de pregătire pentru performanță ”Hai la Olimpiadă!” este destinat elevilor din sistemul public de învățământ. În secțiunea Programul centrelor puteți vedea în ce orașe este implementat programul, care sunt disciplinele și clasele pentru care se organizează grupe de lucru.

Când și cum se pot înscrie elevii?

În perioada 13 septembrie - 11 octombrie 2021, părinții sau reprezentanții legali îi pot înscrie pe elevi în program completând formularul de pe site. Nu sunt acceptate înscrieri prin e-mail, telefon sau prin alte metode informale. Dacă elevul nu a fost înscris în perioada menționată, vă recomandăm să transmiteți un mesaj prin formularul de contact către profesorul coordonator al centrului vizat, pentru a solicita înscrierea copilului. Menționați numele elevului, clasa, localitatea și unitatea de învățământ în care este înscris și rezultatele de la olimpiade și concursuri. În funcție de procedura de selecție și de numărul elevilor înscriși până la momentul respectiv, coordonatorul centrului poate refuza sau accepta solicitarea dvs. Dacă înscrierea a fost aprobată veți primi prin e-mail acces la formularul de înscriere.

La care centre se pot înscrie elevii?

Elevii pot fi înscriși pentru centrele care sunt implementate în județele în care aceștia învață. În secțiunea Lista centrelor puteți afla în ce orașe sunt implementate centre de pregătire ”Hai la Olimpiadă!”.

La câte centre poate fi înscris un elev?

Sugestia noastră este să înscrieți elevul la un singur centru. Cursurile centrelor de pregătire se desfășoară săptămânal în zilele de sâmbătă. Programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată participa la cursurile unui singur centru.

Ce costuri presupun aceste ore de pregătire?

Programul ”Hai la Olimpiadă!” este gratuit pentru toți elevii care vor să se pregătească la nivel competitiv. Împreună cu un grup de profesori implicați din țară, Fundația eMAG a pus bazele centrelor de pregătire în matematică, fizică, astrofizică și astronomie, informatică și chimie, unde elevii au acces la sesiuni de lucru de cea mai bună calitate. Implementarea centrelor este posibilă datorită sprijinului financiar obținut din donații de la persoane fizice și sponsorizări corporate.

Cum se face selecția elevilor?

Criteriile pentru selecția elevilor sunt stabilite de profesorii coordonatori. La unele centre sunt acceptați toți elevii înscriși, pentru alte centre se organizează testări sau cadrele didactice stabilesc anumite criterii pentru admitere (exemplu: rezultatele la olimpiada județeană din anul școlar precedent). În secțiunea Programul centrelor puteți afla informații despre metodele de selecție.

Care sunt elevii admiși?

După organizarea grupelor de lucru, în secțiunea Centre puteți vedea care sunt elevii admiși la fiecare centru.

Cum pot afla rezultatul unui elev de la proba pentru selecție?

Pe site, în secțiunea Centre puteți vedea care sunt elevii admiși. Dacă au susținut testări nu vom afișa punctajele obținute, obiectivul acestor probe este de a selecta cei mai potriviți elevi pentru cursurile de pregătire pentru performanță. Nu dorim să transformăm aceste testări în competiții pentru copii.

Care sunt criteriile pentru organizarea elevilor în grupele de lucru?

Distribuția elevilor în grupele de lucru este realizată de profesorii coordonatori, în baza criteriilor stabilite împreună cu profesorii implicați în program. Pot fi luate în considerare criterii precum: școala/liceul de proveniență, notele de la probele pentru selecție, rezultatele la concursuri și olimpiade, etc.

Cum se vor desfășoară orele de pregătire în anul școlar 2021-2022?

Din anul 2013 până în martie 2020 sesiunile de pregătire pentru performanță s-au organizat în săli din școli, licee sau facultăți. În contextul epidemiologic actual, vom respecta măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus (SARS-CoV-2), iar dacă se impun schimbări majore putem susține cursurile în mediul online.

Care este orarul centrelor de pregătire?

Sesiunile de pregătire se țin la sfârșitul fiecărei săptămâni, pe parcursul anului școlar. În secțiunea Programul centrelor puteți vedea informații despre primele cursuri de pregătire. Elevii selectați vor primi, în cadrul primelor întâlniri, detalii despre orarul grupelor din care fac parte.

Se pot transfera elevii de la un centru la altul?

Fiecare centru de pregătire pentru performanță este autonom, iar elevii nu se pot transfera de la un centru la altul.

Cum pot fi contactați profesorii centrelor de pregătire?

Puteți transmite mesaje prin intermediul formularului de contact către profesorii coordonatori ”Hai la Olimpiadă!” sau către echipa Fundației eMAG.