Tudose Rareș Felix

Informatică Târgu Mureș

Tudose Rareș Felix are 13 ani, este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

De când a văzut primul calculator, Rareș a fost fascinat de tehnologia din spatele lui și și-a dorit să învețe tehnicile care stau la baza programării.

Programul „Hai la Olimpiadă!” i-a fost recomandat de către inspectorul de informatică al județului Mureș, dl Szabo Zoltan, după ce Rareș a participat în clasa a IV-a la la etapa pentru clasa a V-a a Olimpiadei Naționale de Informatică, moment în care a descoperit că mai are multe noțiuni de învățat despre informatică.

Spune că programul „Hai la Olimpiadă!” l-a ajutat să înțeleagă mulți algoritmi, principii matematice și i-a dezvoltat gândirea critică necesară pentru a participa la concursuri de informatică.
Datorită cunoștințelor dobândite în centru a reușit să câștige în clasele a V-a și a VI-a medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică și să obțină punctaj maxim la Olimpiada Județeană de Informatică, în clasa a VII-a.

Pe colegii mai mici care vor să se antreneze în domeniul informaticii, îi sfătuiește să muncească și îi asigură că pe lângă talent e nevoie și de multă perseverență pentru a ajunge la succes. Este convins că un elev care muncește 3-4 ore pe zi va avea rezultate mai bune decât unul care muncește 30 de minute pe zi.