Toma Ionuț Cristian

Informatică Vaslui

Toma Ionuț Cristian are 15 ani, este elev în clasa a IX-a la Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

Ionuț ne-a spus că s-a înscris în program încă din școala gimnazială, când informatica nu se afla în programa lui școlară, după ce a aflat de cursuri de la mama lui – cadru didactic și de la doamna director a școlii.

„Încă din primul an de pregătire am obținut calificarea la faza națională. Participarea la faza națională în clasa a VI-a a fost o provocare și o motivare de a mă pregăti și a obține rezultate frumoase”, mărturisește Ionuț.

Ionuț consideră că munca, perseverența, îndrumările și încurajările domnului profesor Dan Pracsiu s-au dovedit a fi secretul primei sale performanțe: mențiune MEN și medalie de argint la faza națională a olimpiadei din clasa a VII-a. Acest succes a fost urmat de calificarea la faza națională din clasa a VIII-a.

„Aceste centre de pregătire pentru performanță trebuie să existe în toate județele și să organizeze cursuri la cât mai multe discipline”, este de părere Ionuț care pe lângă cursurile de informatică a participat și la cele de fizică unde a obținut rezultate frumoase.

“Îndemn toți elevii să-și identifice disciplina/domeniul preferat, să participe la cursurile centrului de pregătire „Hai la Olimpiadă!” și îi asigur că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor” a mai completat Ionuț.