Popovici Andrei Sorin

Informatică Cluj-Napoca

Popovici Andrei Sorin a studiat la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și s-a pregătit în clasa a XII-a la în cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!” la informatică.

Acesta a aflat de centrul de performanță de la profesorul său pregătitor care l-a îndrumat să se înscrie pentru a-și îmbunătăți rezultatele la olimpiade.

Andrei a obținut medalia de bronz în clasa a XI-a la etapa națională a Olimpiadei de Informatică și mențiuni în cadrul concursurilor interjudețene „Grigore Moisil” și „Marian Țarina”.

Pregătirea în cadrul programului l-a ajutat să-și dezvolte gândirea algoritmică și să descopere tehnici noi de aborda anumite probleme de informatică. Pentru el, pregătirea pentru performanță este compusă din următoarele etape: idee, tehnică și implementare.
Andrei apreciază la centrul de pregătire „Hai la Olimpiadă!” faptul că profesorii sunt foarte implicați și că țin mereu pasul cu dificultatea crescândă a problemelor. Un sfat din partea lui Andrei ar fi ca toți elevii care doresc să facă performanță să participe la cursuri de pregătire unde să fie ajutați de un cadru profesoral instruit.