Muscalagiu Anca

Matematică Hunedoara

Muscalagiu Anca a studiat la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Hunedoara și s-a pregătit la matematică prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”.

Anca a ales să se înscrie la cursurile centrului de pregătire, deoarece își dorește să devină profesoară de matematică, iar formatul cursurilor îi permite să ia contact cu diverse stiluri de a preda această materie.

Consideră că oricât de mult te-ai pregăti singur, este nevoie de o îndrumare din partea cuiva pentru a putea evolua cu adevărat. Impulsul dat de aceste cursuri au ajutat-o să înțeleagă mai bine ce înseamnă performanța și ambiția și consideră că olimpiadele sunt doar un pretext pentru a explora complexitatea matematicii.

Anca a câștigat locul I în 2016 la Olimpiada Județeană de Matematică însă, cel mai important premiu îl consideră ca fiind mențiunea la Concursul Interjudețean „Traian Lalescu”.

În cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!”, a apreciat foarte mult atmosfera cursurilor și faptul că elevii pot învăța constant unii unii de la alții. De asemenea, consideră că pasiunea pe care o exprimă profesorii din centru pentru matematică este un punct forte al cursurilor.