Dumbravă Victor Ioan

Fizică Constanța

Dumbravă Victor Ioan are 17 ani, este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și se pregătește de 5 ani în centrul „Hai La Olimpiadă!”, la fizică.

Victor s-a înscris în programul „Hai la Olimpiadă!” la începutul clasei a VI-a, la îndrumarea profesoarei lui de la clasă și a fost încântat de modalitatea în care se desfășoară cursurile încă de la primele ore.

„Consider că modul cel mai semnificativ prin care „Hai la Olimpiadă!” a contribuit la parcursul meu, este „introducerea” în lumea olimpiadelor și a fizicii în particular, constituind punctul de plecare al unei călătorii care nu se va încheia prea curând. Lucrul individual rămâne mereu cea mai importantă componentă a succesului la competiții, însă „Hai la Olimpiadă!” m-a ajutat în multe moduri: mi-a deschis drumul către noi oportunități, am aflat multe lucruri interesante legate de fizică, am dezbătut probleme complicate împreună cu colegii și am cunoscut oameni minunați – atât elevi, cât și profesori.

Progresul făcut de mine cu sprijinul programului de pregătire este evident: de la copilul de 12 ani care nici măcar nu bănuia că fizica va fi o componentă importantă a viitorului său, la elevul care se pregătește zilnic și care își dorește să depășească rezultatele din trecut (două medalii de bronz și una de argint la olimpiadele naționale). Dincolo de toate acestea, „Hai la Olimpiadă!” aduce împreună copii cu aceeași pasiune, pune bazele unor prietenii de durată și oferă șansa elevilor să se auto-descopere”, ne-a mărturisit Victor.