Cosar Antonia Maria

Matematică Baia-Mare

Cosar Antonia Maria are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și se pregătește de 3 ani în centrul „Hai la Olimpiadă!”, la matematică.

Antonia a început pregătirea în centrul „Hai La Olimpiadă!”, în clasa a V-a la îndrumarea profesorului ei care a încurajat-o să se înscrie la cursuri.

Chiar dacă la început îi era greu să se trezească în ziua liberă de sâmbătă pentru a merge la ore, pe parcurs, a descoperit că plăcerea de a studia la matematică depășește dorința de a se odihni mai mult, iar acum este atentă să nu întârzie niciodată la ore. Ba chiar a devenit o persoană mai matinală și s-a împrietenit și cu alergarea din dorința de a fi punctuală.
„Matematica e o plăcere până la urmă, nu? În afară de ascultatul compozițiilor lui Rachmaninov, nimic nu mi-e mai drag să fac”, ne-a mărturisit Antonia.

Chiar dacă formatul cursurilor diferă de la un cadru didactic la altul, pregătirea în centru a fost o adevărată plăcere și de un real ajutor, o parte din problemele rezolvate fiind întâlnite ulterior de Antonia la concursurile la care a participat.

Pe colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță la matematică, îi îndeamnă să își urmeze visul, să se înscrie în centrul de pregătire „Hai La Olimpiadă!”, să fie atenți la cursuri și să caute întotdeauna probleme mai grele pe care să le rezolve.