Buburuzan Alexandru Ștefan

Informatică Timișoara

Buburuzan Alexandru Ștefan are 17 ani, este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

Alexandru consideră că programul „Hai la Olimpiadă!” este răspunsul evident dacă dorești să îți duci pasiunea pentru științe la un alt nivel dar, misiunea elevului râmâne să valorifice fundamentele teoretice din centru prin muncă și devotament.

În cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!” îi place simbioza dintre elev-profesor și faptul că s-a creat o comunitate strânsă de olimpici în care concurența și colaborarea pot coexista.
„Am cunoscut cadre didactice de elită care mi-au oferit atât sprijin educativ, cât și emoțional, o componentă crucială a performanței școlare”, mărturisește Alexandru, care se consideră olimpic pentru că întotdeauna a avut dorința de a învăța lucruri noi și a aprofunda un anumit domeniu.

Celor ce se află la început de drum, le recomandă să studieze cu mare seriozitate informatica, pentru că acest studiu poate pune bazele unei viitoare cariere de programator.