Coadă Alexandra Georgiana

Fizică, Chimie, Informatică Constanța

Coadă Alexandra Georgiana are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și se pregătește de 5 ani în centrul „Hai La Olimpiadă!”, la informatică, fizică și chimie.

Aventura a început pentru Alexandra încă din clasa a V-a, când în cadrul orelor de informatică de la școală a aflat de la profesorul ei de centrul de pregătire „Hai La Olimpiadă!”.

Fiind o fire competitivă și participând la toate concursurile de profil în clasele mici, a decis ca nici la gimnaziu să nu se lase mai prejos, astfel că a început cursurile în cadrul centrului.

În clasa a VI-a, a descoperit fizica, materia care a fascinat-o încă de la primele ore. Din dorința de a se pregăti intens pentru olimpiadă, a decis să se înscrie în program, convinsă fiind că acesta era cel mai potrivit mod pentru a obține o gamă largă de informații și o susținere necondiționată din partea profesorilor pregătitori.

Alexandra ne-a mărturisit că programul „Hai La Olimpiadă!” i-a consolidat baza de informații în ceea ce privește fizica și pentru acest lucru este recunoscătoare. An de an, nivelul ei de cunoștințe a crescut, ajungând astăzi într-un punct pe care cu siguranță nu l-ar fi atins dacă nu participa la cursurile din cadrul programului. După cei 5 ani de când este prezentă la cursuri, Alexandra poate spune că a crescut cu acest program, care a contribuit la formarea ei, i-a dezvoltat stilul de rezolvare al unor probleme, și a învățat-o cum să își gestioneze emoțiile în timpul probelor de concurs de la olimpiade.

„Datorită pregătirilor în centrul „Hai La Olimpiadă!” m-am calificat până în acest moment la 6 olimpiade naționale: în clasa a VIII-a Olimpiada Națională de Fizică și Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori (unde am obținut Premiul Special), în clasa a IX-a Olimpiada Națională Științele Pământului (unde am obținut Mențiune Specială) și Olimpiada Națională de Fizică (unde am obținut Medalia de Argint și m-am clasat pe locul 18 pe țară) și în clasa a X-a la Olimpiada Națională de Fizică și Olimpiada Națională de Chimie”, a mai completat Alexandra.

Întrebată fiind care este opinia ei despre program, Alexandra ne-a mărturisit că are numai cuvinte de laudă la adresa lui, deoarece „oferă posibilități tinerilor din toată țara să acumuleze informații la materia preferată, sa afle curiozități de la profesori foarte bine pregătiți, dar mai ales să se pregătească pentru olimpiade, ca peste ani să reprezinte cu mândrie România la competițiile internaționale”.

Pe colegii mai mici care doresc să se pregătească pentru performanță îi îndeamnă să aibă cât mai multe curiozități, să adreseze întrebări când au nelămuriri și cel mai important, să nu renunțe niciodată la visul lor și să muncească pentru el, căci în cele din urmă vor vedea și răsplata muncii lor.