Testimoniale elevi

În anul școlar 2020-2021, 6.058 copii buni la aceste materii s-au pregătit aici sub îndrumarea a 341 de profesori de elită. Contribuim, astfel, la continuarea tradiției performanței școlare și creăm premisele pentru creșterea nivelului general de educație.

Curea Alexandra Maria

Matematică Brașov

Curea Alexandra Maria are 15 ani, este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov și se pregătește de 4 ani în centrul „Hai La Olimpiadă!”, la matematică .

Alexandra s-a încris în programul „Hai la Olimpiadă!” deoarece și-a dorit să câștige o medalie la Olimpiada Națională de Matematică și știa că doar printr-o pregătire suplimentară va reuși, deoarece noțiunile care se predau la clasă nu erau suficiente.

„Prin muncă, împreună cu echipa de profesori coordonată de doamna profesoară Adelina Manea, mi-am realizat visul”, spune Alexandra.

În cei patru ani de când frecventează cursurile programului, a obținut 2 medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică 2017 și 2018, o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică 2019, medalie de aur și Premiul I la Concursul Național de Matematică Gazeta Matematică și Viitori Olimpici 2018, Premiul I la Concursul Național de Matematică „Laurențiu Duican” 2019 și multe altele.

Alexandra le este recunoascătoare tuturor profesorilor dedicați din centrul „Hai la Olimpiadă!”, care au contribuit la reușita ei și își dorește să continue pregătirea alături de aceștia și în următorii ani.

Pe colegii mai mici pasionați de matematică îi sfătuiește să își descopere adevăratele abilități deoarece o alegere greșită înseamnă un timp pierdut pe care nu îl mai pot primi înapoi.
În plus, dacă își doresc cu adevărat să facă performanță, programul „Hai la Olimpiadă!” reprezintă o adevărată oportunitate, care însă trebuie completată cu multă muncă, căci subiectele de la olimpiadele naționale au un grad mult mai ridicat de dificultate decât ceea ce se predă la clasă. Cu toate acestea, și satisfacțiile sunt pe măsură, a completat Alexandra.

Ile George

Matematică Cluj-Napoca

Ile George este elev la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și s-a pregătit în centrul de performanță „Hai La Olimpiadă!” la matematică.

Pasiunea pentru matematică i-a fost insuflată de către fratele mai mare, care obișnuia să participe la olimpiade și care l-a încurajat să facă acest pas ajutându-l cu problemele.

S-a înscris în centrul „Hai La Olimpiadă!” din dorința de a excela în domeniul matematicii. A obținut diverse medalii și premii la olimpiada națională și la concursuri interjudețene din apropierea Clujului.

Consideră că pregătirea pentru performanță înseamnă multă muncă, pasiune și mult timp liber pe care îl ocupă lucrând la matematică.

George este de părere că programul „Hai La Olimpiadă!” este necesar pentru elevii care își doresc să exceleze într-un domeniu, mizând pe faptul că profesorii sunt foarte dedicați, iar nivelul de pregătire este ridicat.

Spiridon Maria

Matematică Cluj-Napoca

Spiridon Maria a studiat la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și s-a pregătit în centrul de performanță „Hai la Olimpiadă!” la matematică.

Îi place modul de gândire logic și felul în care matematica dezvoltă mintea și susține că i-a plăcut această disciplină încă din primii ani de școală fiind susținută și ajutată de către părinți de la bun început.

A fost îndrumată să urmeze cursurile programului de către unul dintre profesorii ei din școală, pentru a se pregăti mai bine cu ajutorul profesorilor universitari prezenți în centru. Față de orele de la școală, aceștia le aduc elevilor alte tipuri de probleme de rezolvat și materie mai avansată.

Leonte Mihnea

Matematică Cluj-Napoca

Leonte Mihnea este elev la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca. A aflat despre centrul de pregătire „Hai la Olimpiadă!” în clasa a V-a, iar un an mai târziu s-a înscris în program pentru a se pregăti la matematică.

„Îmi place matematica, este o știință exactă și mă pasionează, poate în viitor o să lucrez în domenii în care aceasta o să aibă un rol important.”, spune Mihnea.

El a obținut medalii de aur, argint și bronz la olimpiada națională de matematică și la concursuri interjudețene. Consideră că pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” este foarte utilă, pentru că, deși presupune mult timp și sacrificii, rezultatele nu întârzie să apară. Înainte de concursuri, obișnuiește să se uite peste problemele lucrate individual, dar și peste alte exerciții rezolvate de profesorii de la centru.

Mihnea recomandă pregătirea într-un centru de performanță „Hai la Olimpiadă!”, susținând că este un pas important pentru oricine dorește să devină olimpic, deoarece totul este foarte bine organizat.

Durleșteanu Radu

Informatică Vaslui

Durleșteanu Radu a studiat la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și s-a pregătit la informatică în centrul de performanță „Hai la Olimpiadă!”.

Printre cele mai importante premii pe care le-a obținut, se numără și o medalie de argint la Olimpiada Națională de Informatică, în clasa a X-a.

„În informatică, nu prea există o singură idee de rezolvat la o problemă și atunci toată lumea vine cu câte o idee și putem colabora împreună.”, spune Radu.

El recomandă programul „Hai la Olimpiadă!” tuturor elevilor care doresc să facă performanță în anumite materii, deoarece au șansa de a lucra cu profesori și elevi cu care poate că nici nu s-ar întâlni altfel.

Luca Silviu Cătălin

Informatică Vaslui

Luca Silviu Cătălin a studiat la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Vaslui. S-a pregătit prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, după ce un profesor de la școală i-a propus să se înscrie în centrul de Informatică din orașul său.

Acesta este de părere că pregătirea pentru performanță nu reprezintă altceva decât o aprofundare a unei pasiuni. Printre cele mai importante premii pe care le-a obținut până acum, se numără și un loc I la Olimpiada Județeană de Informatică.

Unul dintre lucrurile pe care le apreciază cel mai mult la profesorul alături de care se pregătește în cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!” este faptul că se dedică elevilor.

Silviu recomandă programul „Hai la Olimpiadă!” tuturor celor pasionați de Informatică, pentru că reprezintă o extindere a informațiilor pe care deja le știu și care devin utile în momentul în care știu ce vor să facă pe viitor.

Zaharia Ștefan

Informatică Vaslui

Zaharia Ștefan a studiat la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și s-a pregătit prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!” la informatică, după ce a aflat de acesta de la profesoara de la clasă.

„Pregătirea pentru performanță înseamnă multă muncă și determinare în spatele cărora trebuie să se afle multă ambiție, deoarece ambiția ne determină să vrem să excelăm, să fim mai buni.”, afirmă Ștefan.

El le recomandă elevilor programul de performanță spunând că este mult mai ușor să excelezi atunci când ai alături un colectiv pasionat și un profesor dedicat care dorește să te îndrume pe drumul către performanță.

Luca Ștefan Ioan

Informatică Vaslui

Luca Ștefan Ioan a studiat la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și s-a pregătit la informatică în centrul de performanță „Hai la Olimpiadă!”.

Pentru Ștefan, cel mai frumos premiu este participarea la concursuri, pentru că astfel dobândește experiență care îi este de folos mai târziu, spre exemplu la un interviu de angajare.
Din punctul lui de vedere, pregătirea pentru performanță se traduce în numărul de ore petrecute lucrând la informatică, alături de un profesor care le oferă elevilor săi toată atenția și îndrumarea de care au nevoie.

Ștefan le recomandă elevilor să aplice la programul „Hai la Olimpiadă!”, fiind o modalitate foarte bună de a învăța programare, cu sprijinul unei persoane din domeniu.

Gemene Adrian Marian

Informatică Vaslui

Gemene Adrian Marian a studiat la liceul teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și s-a pregătit în centrul de performanță „Hai la Olimpiadă!” la informatică.

Pentru Adrian, pregătirea pentru performanță înseamnă dobândirea continuă de noi cunoștințe într-un domeniu. Cât despre informatică, din punctul lui de vedere aceasta contribuie la dezvoltarea unui alt mod de gândire, la îmbunătățirea logicii.

A participat la mai multe competiții locale, dar cea mai importantă recunoaștere a eforturilor sale a fost participarea la Olimpiada Națională de Informatică din clasa a X-a.

Adrian le recomandă elevilor să se pregătească în centrele de performanță „Hai la Olimpiadă!”, pentru că aici vor reuși să ducă mai departe pasiunea pentru informatică și să își dezvolte abilitățile logice.

Grecu Bogdan Octavian

Informatică Drobeta-Turnu Severin

Grecu Bogdan Octavian studiază la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu Severin și s-a pregătit la informatică în cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!”, din septembrie 2017.

Încă din clasa a V-a, Bogdan s-a calificat anual în etapa națională a Olimpiadei de Informatică, iar în clasa a VIII-a a obținut medalia de bronz.

Acesta a aflat despre programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesorii săi și a ales să se înscrie deoarece consideră că această inițiativă, de a aduce cei mai buni elevi care studiază o anumită materie într-un singur loc, este un impuls pentru a afla la ce nivel la care te afli și cum îl poți depăși.

Pregătirea în centrul de performanță l-a ajutat să aibă o perspectivă diferită asupra modalităților de a rezolva o parte din problemele pe care le întâmpina la această materie. Bogdan consideră că informatica este un domeniu încă neglijat, acesta fiind unul din motivele pentru care a ales să se dezvolte și în afara orelor de curs.

El crede atât în performanță, cât și în pasiunea pe care o investești în domeniul în care vrei să excelezi.