Prin proiectele pe care le implementează, Fundația eMAG susține educația, pornind de la convingerea fermă că, pentru a construi o societate democratică, bazată pe respect, valori umane și egalitate de șanse, educația este fundamentală.

Programul Hai la Olimpiada

Despre programul Hai la Olimpiadă!

Programul "Hai la Olimpiadă!" se adresează elevilor și studenților doritori de performanță și a căror creativitate și dorință de cunoaștere sunt evidente, fiindu-le însă necesar sprijinul unor profesori pasionați și al unor concursuri în care să-și testeze cunoștințele.

Alături de unii dintre cei mai pricepuți profesori de matematică, fizică și informatică, Fundația eMAG susține 54 de centre de studiu unde peste 5.000 de copii se pregătesc pentru concursuri și olimpiade organizate la materiile ce-i pasionează.

În anul școlar 2020-2021, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, copiii au continuat să studieze în toate cele 52 de centre, sub îndrumarea a 341 de profesori de elită. Împreună cu toți acești profesori speciali, susținem pregătirea unor noi generații, copii ce vor deveni la rândul lor profesori, formatori de opinie, profesioniști.

Fundația eMAG acoperă cheltuielile pentru materialele didactice necesare și pentru plata profesorilor și pune la dispoziția acestora un portal de unde poate fi administrată activitatea fiecărui centru de pregătire.

Programul Hai la Olimpiada

Cui ne adresăm

Acelor copii pentru care matematica, fizica și informatica înseamnă pasiune și care, totodată, au acces la unul dintre cele 54 de centre de pregătire din 26 de localități. În ultimul an școlar, peste 5.000 de elevi performanți s-au pregătit în centrele "Hai la Olimpiadă!" pentru concursuri și olimpiade școlare. Harta centrelor poate fi accesată aici.

Programul Hai la Olimpiada

Cum se derulează programul

Programul constă în susținerea rețelei de centre în care profesori cu experiență predau cursuri aprofundate, în funcție de nivelul și necesitățile elevilor, de matematică, fizică, informatică, astronomie, astrofizică și chimie. Copiilor înscriși în program li se oferă o șansă pe care învățământul public nu le-o poate da: accesul la PERFORMANȚĂ. Desfășurarea programului urmărește toate etapele necesare funcționării: identificarea de spații adecvate, orar compatibil, dotare tehnologică, profesori pasionați.

Programul Hai la Olimpiada

Înscrieri

În luna septembrie se deschid înscrierile online, aici. Profesorii implicați în pregătirea elevilor fac selecția și organizează grupele de lucru. Sesiunile de pregătire se țin în zilele de sâmbătă, în perioada octombrie - aprilie.

Programul Hai la Olimpiada

Parteneri ai celor mai importante competiții naționale pentru elevi și studenți din România

Drumul spre performanță trece întotdeauna prin COMPETIȚII. Pentru copii și tineri, participarea, câștigarea unor competiții școlare înseamnă motivație și recunoaștere. În consecință, pentru a susține întreg procesul de învățare, am devenit parteneri ai celor mai importante competiții școlare din România.

Programul Hai la Olimpiada

Beneficiari, testimoniale

În loc de a povesti noi despre centrele de performanță, am strâns câteva povești de la copii, tineri, profesori, părinți.

Programul Hai la Olimpiada

Împreună

Rezultatele obținute în cei 9 ani de când am pornit programul ne-au demonstrat necesitatea acestor centre ce dau copiilor și tinerilor o șansă unică, aceea de a studia mai departe de oferta școlară. Pentru a implementa însă cât mai multe centre ne este absolut necesar sprijinul dumneavoastră.
Împreună, prin donații și prin implicarea în centrele deja existente sau viitoare, dacă ești profesor sau părinte, vom reuși să dăm o șansă unică multor altor copii. Împreună susținem Performanța în educație. Susține programul "Hai la Olimpiadă!".

Evoluția programului

Programul "Hai la Olimpiadă!" a fost lansat în 2012 de Fundația eMAG cu intenția de a le oferi sprijin tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă. Am ales, matematica, fizica și informatica și ne-am asigurat că echipele care reprezentau România la concursurile internaționale beneficiază de cea mai bună pregătire și de toate echipamentele necesare.

Totodată, am devenit partenerii celor mai importante competiții naționale pentru elevi și studenți, considerând că odată cu calitatea organizării acestor evenimente crește și motivația pentru pregătire. Pentru a închide cercul, în 2013 am început și implementarea centrelor de performanță pentru aceste materii, cu sprijinul unor profesori dedicați și cu experiență.

Așadar, în toamna anului 2013, am implementat alături de 44 de profesori, primele 3 centre de pregătire pentru elevii din București, la care s-au înscris 400 de copii.

În 2014 am observat că BCR are aceeași viziune ca și noi legată de susținerea performanței în educație și am devenit parteneri până în 2019. Împreună cu BCR am continuat să investim în pregătirea olimpicilor și în extinderea centrelor de pregătire în noi orașe, încercând să le dăm încredere atât copiilor și studenților cât și profesorilor cu care colaborăm.

În octombrie 2020, 52 de centre de pregătire au reluat activitatea online, din cauza pandemiei. Astfel, în anul școlar 2020-2021 am ajuns la 6.058 de elevi înscriși care s-au pregătit sub îndrumarea a 341 de profesori de elită.

50% dintre elevii care se pregătesc în centrele ”Hai la Olimpiadă!” participă la etapele județene ale olimpiadelor.
50% dintre elevii care se califică la etapele naționale ale Olimpiadelor de matematică, fizică și informatică, proveniți din cele 18 județe unde se implementează programul s-au pregătit în centrele "Hai la Olimpiadă!"