Despre programul ”Hai la Olimpiadă!”

Fundația eMAG susține activitatea centrelor de pregătire pentru performanță în 25 de orașe din țară. Aici, elevii interesați de matematică, fizică, informatică, astronomie, astrofizică și chimie își pot cultiva pasiunea și reușesc să ajungă la nivelul următor.

Programul Hai la Olimpiada

Scurt istoric

Programul ”Hai la Olimpiadă!” a fost lansat în 2012 de Fundația eMAG cu intenția de a le oferi sprijin tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă. Am ales, matematica, fizica și informatica și ne-am asigurat că echipele care reprezentau România la concursurile internaționale beneficiază de cea mai bună pregătire și de toate echipamentele necesare.

Programul Hai la Olimpiada

Totodată, am devenit partenerii celor mai importante competiții naționale pentru elevi și studenți, considerând că odată cu calitatea organizării acestor evenimente crește și motivația pentru pregătire. Pentru a închide cercul, în 2013 am început și implementarea centrelor de performanță pentru aceste materii, cu sprijinul unor profesori dedicați și cu experiență.

Programul Hai la Olimpiada

În 2014 am observat că BCR are aceeași viziune ca și noi legată de susținerea performanței în educație și am devenit parteneri până în 2019. Împreună cu BCR am continuat să investim în pregătirea olimpicilor și în extinderea centrelor de pregătire în noi orașe, încercând să le dăm încredere atât copiilor și studenților cât și profesorilor cu care colaborăm.
În octombrie 2020, 52 de centre de pregătire au reluat activitatea și suntem convinși că, prin cultivarea corectă a talentului, acești peste 6.000 de tineri încă în formare vor deveni acei profesioniști de care România are nevoie.

Programul Hai la Olimpiada

Scopul programului

Ne propunem ca prin ”Hai la Olimpiadă!” să le asigurăm tuturor copiilor cu potențial accesul la sesiuni de pregătire conform nivelului lor. Totodată, urmărim să-i motivăm și să le oferim recunoaștere dascălilor care fac eforturi pentru a-i aduce pe acești copii la un stadiu recunoscut de performanță.

Programul Hai la Olimpiada

Cum acționăm

Colaborăm cu acei profesori valoroși din sistemul educațional românesc și îi sprijinim să formeze echipe de lucru pentru disciplinele matematică, fizică, astronomie și astrofizică, chimie și informatică;
În luna septembrie deschidem înscrierile pentru participarea la program, iar profesorii fac selecția și organizează grupele de lucru. Sesiunile de pregătire se țin în zilele de sâmbătă, în perioada octombrie - aprilie;
Acoperim cheltuielile pentru materialele didactice necesare și pentru plata profesorilor și le punem acestora la dispoziție un portal pentru administrarea activității fiecărui centru de pregătire;
În paralel cu implementarea centrelor de pregătire, susținem organizarea celor mai importante concursuri de profil din țară și programul de pregătire a loturilor naționale de olimpici.

Evoluția programului

În toamna anului 2013, am implementat alături de 44 de profesori, primele 3 centre de pregătire pentru elevii din București, la care s-au înscris 400 de copii. În anul școlar 2020-2021 am ajuns la 6.058 de elevi înscriși care se pregătesc sub îndrumarea a 341 de profesori de elită.

50% dintre elevii care se pregătesc în centrele ”Hai la Olimpiadă!” participă la etapele județene ale olimpiadelor.
50% dintre elevii care se califică la etapele naționale ale Olimpiadelor de matematică, fizică și informatică, proveniți din cele 18 județe unde se implementează programul s-au pregătit în centrele ”Hai la Olimpiadă!”