Despre noi

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012, ca răspuns la nevoia de susținere a celor capabili de performanță, elevi inteligenți și profesori dedicați care nu au nevoie decât de puțin sprijin ca să se afirme. Deseori, școala nu reușește să răspundă singură nevoilor lor, motiv pentru care mare parte din ei riscă să nu-și poată pune în valoare talentul. În prezent implementăm trei programe educaționale.

Susținem comunitatea profesorilor și elevilor care fac performanță
Sprijinim grupurile de elevi cu risc mare de abandon școlar
Încurajăm copiii să practice sportul în mod constant

Programul ”Hai la Olimpiadă!”

Se adresează comunităților de profesori și elevi care urmăresc performanța la matematică, fizică, astronomie și astrofizică, chimie și informatică, prin susținerea unui program de pregătire la nivel național. În afara sprijinului acordat loturilor selectate pentru concursurile internaționale și celor mai importante concursuri naționale, începând din 2013, Fundația eMAG a lansat o rețea de centre de pregătire la care poate aplica orice elev din sistemul public de învățământ care dorește să se antreneze pentru concursurile locale sau naționale.

Află mai multe

Programul ”Nouă ne pasă”

A fost lansat în 2014, inițial ca o serie de acțiuni prin care ofeream resursele necesare pregătirii școlare unor comunități cu posibilități restrânse. În 2016 am definit un mod de intervenție unitar prin implementarea de centre after-school în zone rurale. În prezent, funcționează 46 de centre after-school în care 1.227 de copii se pregătesc pentru a putea finaliza cel puțin ciclurile de învățământ obligatoriu.

Află mai multe

Programul ”140 de bătăi pe minut”

Urmărește să reafirme practica sportivă ca instrument indispensabil al procesului educațional și de formare a copiilor. Susținem organizarea unei serii de evenimente sportive dedicate copiilor și încheiem parteneriate cu cluburi sportive care le cultivă copiilor plăcerea de a face mișcare, fără pretenții la performanță.

Află mai multe